DESIGN CAMERE DE ZI

Iată câteva sfaturi pentru design-ul camerelor de zi:

1. Pregătiți o anumită atmosferă prin alegerea culorii.

Culorile pe care le alegeți pentru camera dvs. de zi vor afecta modul în care oaspeții se simt în spațiu. Culorile pot energiza sau relaxa spațiul, în funcție de cât de intense sunt și de cât de calde sau de reci sunt. O schemă liniștită de albastru și alb albastru face ca o sufragerie spațioasă să se simtă calmă și rece – un cadru plăcut pentru întâlniri elegante. Un covor maro deschis, cafeniu, încălzește spațiul și menține echilibrul tonurilor reci.

2. Finisați pereții și tavanul.

În mod tradițional, pereții living-ului beneficiază de un tratament mai elaborat sau mai formal decât alte încăperi, deoarece camera este un spațiu public. Pentru a vă face o cameră primitoare care vă exprimă personalitatea, alegeți tapetări sau alte decorări care reflectă stilul dvs.

3. Alege podele confortabile, cu stil. 
În conformitate cu funcția camerei de zi ca spațiu public, alegeți o podea care oferă confort sub picioare dar care face și o declarație în ce privește design-ul. Un covor viu colorat, de la perete la perete, poate pune bazele unui amestec rafinat de motive florale și dungi. Dacă preferați o podea mai puțin îndrăzneață, alegeți o podea solidă neutră care vă permite să vă concentrați atenția asupra mobilierului sau a obiectelor de artă. Podelele din lemn de esență tare, cu covoare de suprafață, sunt una dintre cele mai populare alegeri pentru podelele din camera de zi, dar și plăcile din ceramică, plăcile de piatră și covoarele pline.

4. Creați un punct focal.
Un punct focal ancorează camera de zi și vă ajută să fiți absorbiți de spațiu. Un șemineu este un punct focal natural, simbolizând vatra și casa, însă în majoritatea spațiilor de locuit televizorul este adevăratul centru de atenție. Pentru a le împiedica să concureze, împerecheați-le. O priveliște frumoasă sau o piesă uimitoare de artă poate servi, de asemenea, ca punct focal al camerei.

5. Aranjați mobilierul pentru conversație.
Camerele de zi sunt spații de adunare, de comunicare, deci folosiți mobilier pentru a promova conversația și interacțiunea. Trageți mobilierul pentru șezut departe de pereți și aranjați-le față în față unele cu altele. Dacă aveți o sufragerie mare, rupeți-o în două grupuri conversaționale pentru un sentiment mai confortabil și intim. Scaunele și tabureții care pot fi trași dintr-o parte în alta, după cum este necesar, vă permit să extindeți cercul și să păstrați intimitatea.

  • Category :
  • Type :
Comments

Just Say Your Opinion

Your Comment