DESIGN INTERIOR

Design-ul interior este procesul de modelare a experienței spațiului interior, prin manipularea volumului spațial și a tratamentului de suprafață. Pentru a nu fi confundat cu simpla amenajare interioară (sau cu decorațiunile interioare), design-ul interior se bazează pe aspecte ale psihologiei mediului, arhitecturii și design-ului de produs, pe lângă decorarea tradițională.

Atunci când faci design interior, este necesar să te gândești la spațiu ca la un ansamblu. O serie de spații legate între ele de săli, și de scări. Prin urmare, este adecvat ca un stil și o temă comună să fie evidente pe tot parcursul lucrărilor. Acest lucru nu înseamnă că toate elementele de design interior ar trebui să fie aceleași, dar ar trebui să lucreze împreună și să se completeze reciproc pentru a întări întreaga compoziție.

O modalitate de a crea această temă sau poveste, este prin utilizarea bine considerată a culorii. Schemele de culori, în general, reprezintă o modalitate excelentă de a unifica o colecție de spații. De exemplu, puteți alege trei sau patru culori, apoi le puteți folosi în nuanțe variate de-a lungul casei.

Cel mai mare dușman al design-ului interior este plictiseala. O cameră bine amenajată are întotdeauna, în funcție de mărimea acesteia, unul sau mai multe puncte focale. Un punct focal trebuie să fie dominant pentru a atrage atenția și suficient de interesant pentru a încuraja privitorul să privească mai departe. Prin urmare, un punct focal trebuie să aibă o impresie de durată, dar trebuie să fie și o parte integrantă a decorului legat prin scară, stil, culoare sau temă. Un șemineu sau un televizor plat este primul exemplu pe care majoritatea oamenilor îl gândesc atunci când vorbim despre un punct focal al camerei.

  • Category :
  • Type :
Comments

Just Say Your Opinion

Your Comment